Stichting De Groene Vinger opgericht

Eind 2013 hebben wij onze organisatie omgevormd van een actiegroep of initiatiefgroep naar een stichting. Wij hebben dit gedaan omdat wij als een officieel geregistreerde stichting een rechtspersoon en een serieuze gesprekspartner zijn voor de gemeente Alphen aan den Rijn. De stichting heeft een duidelijk doel en een omschreven organisatie structuur. Het doel en de structuur zijn vastgelegd in de statuten, deze zijn bekrachtigd door een notaris. Stichting De Groene Vinger is ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Het doel van de stichting is vastgelegd in de statuten: “De stichting wil bereiken dat het gebied bekend als De Groene Vinger te Alphen aan den Rijn niet gebruikt wordt voor woningbouw maar wel als maatschappelijk gebruikt groen gebied waarbij het landelijk karakter behouden blijft.”