Kern met Pit 2015: net naast het bakje

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Via deze wedstrijd worden bewonersgroepen uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Op het einde van het jaar wordt per provincie het beste idee door een jury geselecteerd, dit idee mag dan meedingen naar de beste Kern met Pit van Nederland.

Helco met de tweede prijs

Stichting De Groene Vinger heeft ook deelgenomen aan deze wedstrijd. Op zaterdag 23 januari 2016 was in Berkel en Rodenrijs de presentatie van het resultaat. Uit alle projecten wordt de beste gekozen door stemmen: door een stemming via internet, door een beoordeling van alle deelnemers zelf en door een vakjury.

In de wedstrijd van 2015 is nu iets gebeurd dat nog niet eerder was voorgekomen: twee projecten eindigden met hetzelfde aantal punten. Omdat maar één project kan winnen, moest de voorzitter van de vakjury de knoop doorhakken. Uiteindelijk werd het project Het Levende Plein uit Rotterdam de eerste plaats. Alle aanwezigen waren vervolgens benieuwd welk project evenveel punten had gescoord…. Dat was De Groene Vinger met ons project Wijktuin De Alphense Wetering. Weliswaar niet de eerste, maar bijna wel! In ieder geval hadden we een lovend jury rapport en een mooie plaquette. Het jury rapport kan je hier lezen.