Tuinlessen

De wijktuin is een mooie plek om kinderen kennis te laten maken met tuinieren. Kinderen van basisschool Het Vianova en De Wereldwijzer hebben hier het afgelopen jaar aan mee gedaan. De eerste les kwamen de kinderen een beetje onwennig de tuin op. Het was helemaal nieuw voor de kinderen, wat zou er van hen worden verwacht?

Parfum maken

Al gauw vermaakten zij zich met de opdrachten die verspreid door de tuin stonden opgesteld. Zo konden zij helpen met zaaien, onkruid wieden, uien planten, aardappelen poten, houtsnipperpaden aanleggen en de planten water geven.

Natuurlijk is er in de tuin meer te beleven: zo hebben ze ook naar beestjes gezocht, natuurparfum gemaakt, leren fluiten met een grassprietje en nog veel meer.

Favoriet waren toch wel water geven, beestjes zoeken en parfum maken. De laatste les hebben zij groente uit de tuin geoogst en hiermee gekookt boven een echt houtvuur. Dat was echt de allerleukste les.

Als begeleiders zagen wij de kinderen veranderen. Eerst was alles nog allemaal onwennig en wilde ze geen vieze handen krijgen, later wisten zij wat van hen werd verwacht en zag je hun interesse toenemen, doordat zij steeds meer vragen aan ons stelden.

Het weer was ons  gelukkig goed gezind: van de 14 lessen die zijn gegeven hebben we slechts één keer regen gehad. De scholen waren zo enthousiast dat we volgend jaar weer een aantal schoolklassen mogen ontvangen.