Bijenparadijs in De Groene Vinger

De Groene Vinger wordt een bijenparadijs. Dat meldt wethouder Kees van Velzen: “We willen dit laatste stukje groen in de wijk aansluiten op de stadslandbouw en de natuurspeelplaats.” De voorzieningen voor bijen worden gecombineerd met wandelpaden.

De Groene Vinger is het laatste stukje onbebouwde grond in de wijk Kerk & Zanen. Dat blijft ook zo, omdat deze locatie niet geschikt is om te bebouwen door de structuur van de grond. Dat maakt dat dit natuurgebied ook natuurgebied kan blijven. In de Groene Vinger is aan de stadskant al stadslandbouw en een natuurspeelplaats ingericht. Nu komt daar een bijenparadijs met de naam ‘Bijenidylle Groene Vinger’ bij.

De inrichting bestaat uit een padenstructuur, zodat de wijkbewoners kunnen genieten van de relatieve rust in de stad. Voor de bijen worden onder meer fruitbomen en andere bloeiende planten geplant en er wordt voorzien in bijenhotels.