Geslaagde dag NLDoet

Het Oranje Fonds organiseert en coördineert onder de naam NLDoet elk jaar een landelijke vrijwilligersdag. Op zaterdag 10 maart 2018 vond het evenement plaats en ook de wijktuin had zich aangemeld.

Het was even spannend, immers het weekend voorafgaand aan het evenement was bar en boos: koud, wind en de vorst zat nog in de grond. Gelukkig was de vorst op 10 maart verdwenen (i.e. ergens anders aan het pannenkoeken bakken) en kunnen wij terugkijken naar een geslaagde middag.

Vijftien enthousiaste vrijwilligers hebben meegewerkt om de wijktuin gereed te maken voor een nieuw oogstseizoen. Nieuwefruitbomen en -struiken zijn geplant, bloembollen voor verwildering gepoot en diverse groenten gezaaid. De fruitbomen zijn allen voorzien van steunpalen en bindmateriaal.
De eerste kapucijners, sjalotten en uien zitten nu ook in de grond, die gelukkig net op tijd ontdooid was.

Verder hebben de vrijwilligers sla, tuinbonen en spinazie in de koude bak gezaaid. Tot slot is de wilgenhaag weer opgehoogd.

Halverwege was er voor iedereen een hapje en een drankje. Al met al was het een gezellige drukte. We kijken allemaal terug op een gezellige en geslaagde zaterdagmiddag, met dank aan onze sponsor: het Oranje Fonds.