Wijktuin volledig vernield!

Ergens in de periode van donderdag 6 september tot en met zaterdag 8 september 2018 heeft een incident plaats gevonden in de wijktuin.

Alle groentebedden, grasstroken, paden, de kweekkas en enkele hekken, en bomen zijn onherstelbaar vernield. Deze vernieling is aanricht door een voertuig. De groentebedden, grasstroken en wandelpaden zijn in het geheel omgeploegd. De hekken, kweekkas en bomen zijn omver gereden.
De vrijwilligers die zaterdagmiddag de tuin betraden waren verbijsterd, onthutst en hevig geëmotioneerd bij het constateren van deze vernielingen. Het valt ook niet mee te zien hoe het werk dat door alle vrijwilligers in enkele jaren is opgebouwd door één wilde actie volledig werd verwoest.

De beheerder en het bestuur van de wijktuin zal de komende week overleggen met alle betrokken instanties om de dader te vinden. Wij zullen u vanzelfsprekend op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wij als bestuur vinden het extra vervelend omdat wij enkele giften en subsidies hebben mogen ontvangen om de mogelijkheden van de wijktuin uit te breiden. Het was onze bedoeling deze middelen in te zetten voor uitbreiding, niet voor heropbouw.

In het geval u dit hebt zien gebeuren op donderdag, vrijdag of zaterdag ochtend, laat u ons dit dan alstublieft zo spoedig mogelijk via het contact formulier.