Bijentuin en Limesgaard geopend

Op zaterdag 17 november 2018 is onder ruime belangstelling eindelijk de bijentuin in De Groene Vinger officieel geopend. De opening vond plaats na het aanplanten van enkele fruitbomen door een groep enthousiaste buurtbewoners. De boomgaard heeft de naam Limesgaard gekregen, een verwijzing naar de oude Romeinen. Het zijn namelijk de oude Romeinen geweest die ons kennis hebben laten maken met fruit.

Er zijn enkele bijzondere fruitbomen geplant en naar verwachting kunnen wij over enkele jaren genieten van dit prachtige (vergeten) fruit. De Groene Vinger is hierdoor in korte tijd getransformeerd van een weiland naar een bloemen- en bijentuin en boomgaard. Later wordt De Groene Vinger aangevuld met het eerste Tiny Forest van Alphen aan den Rijn. Ongetwijfeld is het fijn toeven in het bijenhotel.

Dat de transformatie van weiland naar bijentuin niet soepel is verlopen is in eerdere berichten te lezen op deze website…..