Omgeploegde wijktuin krabbelt op na verwoesting

Onder deze vette kop verscheen een artikel in het AD van donderdag 17 januari 2019 over het herstel van de wijktuin.

Foto: Merel Klijzing, Shooot

In het artikel zijn beheerder Helco , bestuurslid Ingen en vrijwilliger John aan het woord. Helco is tevreden dat de schade is vergoed door de verzekeraar, maar vindt dat er nog veel moet gebeuren om alles weer op orde te krijgen. Een hek moet nog gerepareerd en nieuwe snipperpaden aangelegd. De groentebedden moeten nog ingezaaid worden.

Bestuurslid Ingen vindt het fijn dat zoveel steun is ontvangen na het voorval: van mondelinge steun, berichten via email tot kaartjes. Zelfs extra donaties zijn ontvangen van betrokken wijkbewoners om de schade te compenseren. Uiteindelijk heeft ook de aannemer een donatie gedaan (zie elders op deze site) en heeft de gemeente Alphen aan den Rijn enkele fruitbomen geschonken.

Voor vrijwilliger John is de tuin onmisbaar. Het helpt hem bij zijn herstel van een burn-out en tia. Hij vindt dat er eigenlijk meer van dit soort initiatieven moeten zijn.

Foto: Merel Klijzing, Shooot