Eerste lustrum

Op zaterdag 31 augustus 2019 hebben wij het eerste lustrum van de wijktuin gevierd. Enkele bestuursleden, vrijwilligers, aandeelhouders en medewerkers van de gemeente hebben dit op de wijktuin gevierd met een klein hapje en een drankje.

Helco spreekt

Helco, de beheerder van de wijktuin, stond kort stil bij het ontstaan van de wijktuin en welke stappen zijn gezet om te komen waar de wijktuin nu staat. Sinds het ongelukkige voorval aan het einde van het vorige oogstseizoen waarbij de hele tuin werd weggefreesd, ligt de tuin er nu weer fantastisch bij. Dit heeft alleen tot stand kunnen komen door de inzet van alle vrijwilligers, het bestuur en de enthousiaste reacties en steun van de aandeelhouders. Ook medewerkers van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben een niet onbelangrijk steentje bijgedragen: met advies, het leggen van contacten, een overbruggingslening en, daar waar mogelijk, met middelen.

Ondanks dat de tuin helemaal opnieuw is ingericht, is 2019 een succesvol oogstjaar geweest met een mooie opbrengst. Het maatschappelijk belang van de tuin neemt toe, zo hebben het afgelopen seizoen meer dan 200 schoolkinderen de wijktuin bezocht voor een korte workshop.

Reuzekomkommers, o zo smaakvol