Over ons

Stichting De Groene Vinger is opgericht door een groep van betrokken bewoners rond de groenstrook ingeklemd tussen de Quadriviumlaan, Copernicuslaan, Afrikalaan en de Archeonlaan te Alphen aan den Rijn. Deze strook maakt een deel uit van de “Groene Vinger”: een oer-Hollands polderlandschap dat vanuit het Zaanse Rietveld de stad binnendringt tot aan het midden van de wijk Kerk en Zanen.

Stichting De Groene Vinger is opgericht met als doel deze groenstrook te behouden, te vrij waren van (toekomstige) bebouwing door deze groenstrook een alternatieve natuurbestemming te geven. Sinds 2014 heeft de stichting (een deel van) De Groene Vinger in beheer als wijktuin onder de naam De Alphense Wetering. Samen met een groep van vrijwilligers verbouwt de stichting groenten en fruit. De oogt van de wijktuin stelt de stichting ter beschikking aan haar aandeelhouders en aan de voedselbank in Alphen aan den Rijn.

Wilt u meer weten, klik dan op “Neem contact op“. Wilt u ons steunen of wilt u een aandeel nemen, klik dan op “Wordt een vriend!” of “Wordt aandeelhouder!